Новини

KICK OFF – Първа среща и официално стартиране на проекта

На 4-ти и 5-ти юли 2013г. в гр. София се проведе първата среща по проекта, даваща и неговото официално начало.  Екипът на КАТРО България, като координатор на проекта, беше домакин на срещата,  на която се събраха представители от всички партньорски институции –  диБератер, Австрия и БУПНЕТ, Германия и  Фондация Бизнеса за Образованието от България (за повече информация за самите партньори вижте и секция „Партньори” ).

Събитието даде решаващ тласък на предстоящата реализация на проекта като обедини на едно място опита с подобни проекти, специфичното ноу-хау за работа с т нар. „трудни младежи„ и не на последно място ентусиазма на всички партньори за по-успешната интеграция на младежи в неравностойно положение на пазара на труда в България. Подробности за мотивацията на всеки партньор за участие в проекта може да прочетете и в Протокола от срещата в секция „Ресурси”!

Като проект в схемата „Без Граници”, Get Ready 2 Work цели да пренесе вече доказани успешни практики за интеграция на младежи в неравностойно положение от Австрия и Германия. Две от тях бяха представени на проектната среща – австрийския проект „YES-Youth Employment Support“, както и немския проект „Интеграция чрез обмен – idA“.  В предстоящата фаза за Проучване и Анализ ще бъдат изследвани още добри практики, които могат да допринесат за успеха на българския проект – очаквайте ги през септември!