Новини

Да достигнем до младежите! Фондации се обединяват и разпространват информацията за проекта

На 22.01.2014 в офиса на КАТРО България се срещнаха ключови фондации и институции от София и региона.  Представители на фондации „Анимус“, „Каузи“, „Агапедия“,  „Звезда на надеждата“, „Конкордия“ , SOS Детски селища, Защитено жилище „Заедно“ и Национален Младежки Форум се запознаха подробно с проекта и предстоящата обучителна програма, за да  могат да отговорят на всички въпроси, които техните младежи ще имат, преди да се включат в проекта.

Изключително вдъхновяваща е атмосферата, когато събереш под един покрив хора с подобен опит и отдаденост към каузата да помогнат на младежи с различни трудности да стъпят на крака и да поемат уверено по пътя на своето професионално и личностно развитие. Обсъдени бяха и много ценни идеи за провеждане на бъдещите обучения с целевата група, като присъстващите единодушно решиха, че ще се подкрепят взаимно в намирането, мотивирането и задържането на младежите в така полезното за тях дългосрочно обучение.

Любопитно ви е с какво се занимават конкретно всички тези фондации? Разгледайте техните страници и подкрепете каузите им, благодарение на които младежите на България имат на кого да разчитат в трудност!

„Анимус“ – http://www.animusassociation.org/

„Каузи“ -  http://www.kauzi.org/

„Агапедия“ – http://agapedia-bg.org/

„Звезда на надеждата“ – http://www.starofhopebg.com/bg/homepage.htm

„Конкордия“ – http://www.concordia.or.at/bulgaria/concordia-bulgaria/geschichte.html

SOS Детски селища  – http://sosbg.org/

Защитено жилище „Заедно“ – http://www.podslon.org/

Национален Младежки Форум – http://nmf.bg/